Hearables - høreapparat og ørepropper

Hearables: Smarte wearables til øret

Det er ikke bare mobiler og klokker som har blitt smarte. Nestemann ut er høreapparatene, høretelefonene og øreproppene våre, og de har fått det treffende navnet hearables.

Smartklokker, pulsmålere, aktivitetsarmbånd og VR til mobiltelefoner har lenge gått under navnet wearables. Nå kommer samme teknologi til høreapparatene dine, som betyr at du kan ta en hørselstest og tilpasse produktene etter egen hørsel.

Ta kontakt med HØR i dag om du trenger tips eller veiledning til hearables.

Hva er hearables?

Hearables kan være alt fra lette hodetelefoner til ørepropper. Ny teknologi hjelper deg med å høre det vi vil, og dempe det vi ikke vil høre. Kanskje du vil bli kvitt bakgrunnsstøyen når du sitter på trikken, eller vil drukne ut lyden fra svigermor i baksetet? Det er her hearables kommer inn.

La oss si at du lytter til musikk fra mobil via øreproppene dine, og ønsker å stenge lyden ute. Så tikker det inn et anrop. Har du en hearable vil den «snakke» med mobilen din, og automatisk dempe musikken – samtidig som du tydelig hører den du snakker med.

Les også: – Verden åpnet seg på nytt med høreapparat

Stemmestyring via øreproppene

Med hearables er du online hele tiden. En av de mest verdifulle funksjonene er også at du kan synkronisere dem med alt fra mobilen til datamaskinen, slik at du holder deg oppdatert. En stor fordel for deg som alltid er på farta!

Kanskje du prater med en kompis om import av drømmebilen og trenger valutakursene der og da. Spør tydelig, og din hearable svarer deg – uten at du trenger å taste inn en eneste bokstav. Siri i en ny dimensjon?

Bedre lyd = bedre musikkopplevelse

Konserter kan være magiske. Det å nyte lavmælt akustisk blues på Notodden Bluesfestival, kjenne testosteronet bruse når Metallica kliner til på en utendørsarena, eller følelsen når du lar deg rive med når et filharmonisk orkester når sitt dramatiske crescendo, kan gi gode minner for livet.

Det samme gjelder ikke alltid for ørene dine. For høy støypåkjenning kan resultere i at hørselen blir dårligere. Ta vare på hørselen din, og sørg for at du bruker ørepropper eller støyvern som gir deg den beste musikkopplevelsen samtidig.

Med hearables kan du ta del i stemningen og nyte musikken uten å gå glipp av en eneste detalj – med et lydtrykk som ørene tåler.

Les også: 5 tips til deg som sliter med tinnitus

Nuraphone G2: Nyvinning innen hearables

Kunne du tenkt deg et headset som automatisk tilpaasset seg din hørsel? Det gjør Nuraphone, fra den amerikanske produsenten Nura. På denne måten får du helt nøyaktig lydnivå, med kontinuerlig tilpasning for deg og din bruk.

Som med andre alternativer på markedet har Nuraphone lydkansellering, men den store forskjellen her er at du kan tilpasse lyden til hvilken setting du er i. Du har for eksempel en modus som heter «social mode», som lar deg høre omgivelsene dine rundt med et lite trykk.

Hørselstilpasning med Nuheara IQbuds BOOST

Hører du dårlig i enkelte omgivelser, og har ikke behov for høreapparat ennå? Som førstemann på markedet bruker IQbuds Boost den industriledende NAL-NL2-formelen, som brukes av audiologer verden over for å kalibrere high-end høreapparater.

Boost forsterker det du vil høre. Kanskje du vil skru ned volumet på TV-en med tanke på naboen, eller få bedre lydnivå i samtaler med kjæreste eller bedre halvdel i en romantisk setting. Modellen har inntil 32 timer med hørselsbeskyttelse på én lading.

IQ Buds Boost fra Nuheara hos HØR

Høreapparater er det nye hearables

I dag er det mye nytt som skjer når du først går til anskaffelse av et høreapparat. Hos HØR starter vi med en hørselstest hos en av våre audiografer, som gir deg en oversikt over hva som feiler hørselen din. Deretter begynner tilpasningen av høreapparatet.

Du har mulighet til å tilpasse lyden i høreapparatet perfekt til hvordan nettopp din hørsel er, så du alltid hører perfekt. I tillegg finnes det muligheter for å utvide funksjonaliteten – for eksempel ved tilbehør som lar deg styre lyden fra TV-en med en streamer, så akkurat du får riktig lyd.