Hearables – det neste store – hørselens Wearables

Trodde du at det var smarttelefoner og wearables (smartklokker?) med ulike apper som var fremtiden? Tro om igjen, fremtidens mest spennende produkter er her nå og heter Hearables.

Hearables er på mange måter ørets wearables, altså små computere som puttes inn i ørene i form av ørepropper eller lette hodetelefoner i stedet for i et armbåndsur eller en GPS-klokke. Hearables kan gi oss mye info om helsa og aktivitetsnivå ved at de kan måle kroppstemperatur, oksygen opptak, telle skritt og måle pulsen. Men det viktigste er at de kan gi mange av oss en mye bedre hverdag med bedre hørsel – eller for å si det slik: de hjelper oss å høre det vi vil, og å dempe det vi ikke vil høre. Og da tenker vi ikke på svigermor i baksetet, selv om de nok kan dempe henne også…

Når en smarttelefon blir smart

La oss si at du lytter på musikk fra telefonen via øreproppene for å stenge støyende omgivelser ute. Så kommer det en telefon inn. Med en hearable som ”snakker” med telefonen dempes musikken automatisk mens du hører den du snakker med klart og tydelig – selv om du står i den travleste avgangshallen på Gardermoen.

Søk på internett med stemmestyring

Kanskje du prater med en kompis om import av drømmebilen og trenger valutakursene der og da. Spør tydelig, og din hearable svarer deg – uten at du trenger å taste inn en eneste bokstav. Siri i en ny dimensjon?

Musikkelskernes beste venn

Konserter kan være magiske! Å nyte lavmælt akustisk blues på Notodden Bluesfestival, kjenne testosteronet bruse når Metallica kliner til på en utendørsarena eller la deg rive med når et filharmonisk orkester når sitt dramatiske crescendo, kan gi gode minner for livet. Men ikke alltid for ørene dine! Med hearables kan du ta del i stemningen og nyte musikken uten å gå glipp av en eneste detalj – med et lydtrykk som ørene tåler.

Bose Hearphones

Den amerikanske hodetelefon- og høyttalerprodusenten Bose kommer med et spennende produkt med sine Hearphones (foreløpig kun i salg i usa)  – hodetelefoner som hjelper deg å høre og samtidig kontrollerer støyen rundt deg. Ved hjelp av små mikrofoner kan du oppleve tydelige samtaler uansett støynivå. Du kan velge hvem du vil høre på i større grupper. Ser hele familien på TV kan du velge å se med et lavere lydvolum enn de andre i rommet. Eller kanskje du er på konsert og vil nyte musikken med det lydvolumet du ønsker? En Hearphone blir fort din beste venn!

Kontakt oss på kontakt@hør.no for mer info om Hearphones fra BOSE.

Nuheara IQbuds BOOST – tilpasset din hørsel

Sliter du med at du hører litt dårlig i enkelte omgivelser, men ikke føler deg helt klar for høreapparat? IQbuds Boost er de første hearing buds som benytter den industriledende NAL-NL2, den samme formelen som brukes av audiologer verden over for å kalibrere high-end høreapparat. Boost forsterker det du vil høre, enten det er fra TV (du kan dermed skru volumet ned med tanke på naboene) eller samtaler med kjæreste eller bedre halvdel i en romantisk setting. Inntil 32 timer med hørselsbeskyttelse på en lading.

Nuheara IQbuds

IQbuds er også en veldig spennende hearable. Hver IQbud består av tre mikroprosessorer, en mikrofon, en høyttaler, en berøringskontroll og to antenner som sammen gir deg klar og tydelig lyd uansett omgivelser, enten det er i travle bygater eller på fest. I en travel bygate vil taleforsterkeren i Nuhearas Super Intelligent Noise Cancellation (SINC™) la deg høre alt som sies, og dempe resten. Her kan du også lagre innstillingene, slik at du har en setting for hver av de støyende omgivelsene du ferdes i. Den beste batteritiden får du med IQbuds fra Nuheara og de leverer inntil:

16 timer Bluetooth Streaming

Hearables