3 raske tips for hvordan du bør beskytte hørselen din

Det er faktisk overraskende enkelt å beskytte hørselen sin. Som regel bunner det ut i gode vaner i hverdagen – for eksempel å huske å ikke ha på lydkansellering hver eneste time av arbeidsdagen. Her er tre av de viktigste.

1) Last ned en lydmåler – desibelmåler

Smarttelefonen kan gjøre en viktig jobb for å beskytte hørselen din. Du kan installere en støymåler på telefonen og enkelt bruke den til å sjekke lydnivået der du er – enten det er i en spinningtime på et treningsstudio, på en musikkfestival eller på jobb i barnehagen. Sjekk appen Decibel Meter Pro.

2) Bruk ørepropper på festival og konsert

Nevner du ordet ørepropper, så tenker mange på de gule skumgummiproppene som gjør lyden ullen og lav – du hører rett og slett ikke hva som skjer rundt deg! Vi selger profesjonelle ørepropper som beskytter hørselen uten å ødelegge lytteopplevelsen.

I investere i formstøpte ørepropper med riktig demping for deg og ditt behov er en investering. En investering i hørselen og helsen din. Les mer her om utvalget av formstøpte ørepropper.

3) Bruk volumkontrollen – gi øret et pause

Mange av oss bruker musikk for å forsterke opplevelsene. Men å bruke øreproppene som fulgte med telefonen når du for eksempel løper på trafikkerte gater, kan fort føre til at du skrur volumet opp for å overdøve all støy rundt deg. Resultatet blir fort skadelig høyt for ørene dine.