Kvinne med ørepropper med lydkansellering fra HØR.

3 raske tips for hvordan du bør beskytte hørselen din

Det er faktisk overraskende enkelt å beskytte hørselen sin. Som regel bunner det ut i gode vaner i hverdagen – for eksempel å huske å ikke ha på lydkansellering hver eneste time av arbeidsdagen. Her er tre av de viktigste.

1) Last ned en lydmåler – desibelmåler

Smarttelefonen kan gjøre en viktig jobb for å beskytte hørselen din. Du kan installere en støymåler på telefonen og enkelt bruke den til å sjekke lydnivået der du er – enten det er i en spinningtime på et treningsstudio, på en musikkfestival eller på jobb i barnehagen. Sjekk appen Decibel Meter Pro.

2) Bruk øreplugger – ørepropper på festival og konsert

Nevner du ordet øreplugger, så tenker mange på de røde skumgummipluggene som gjør lyden ullen og lav – du hører rett og slett ikke hva som skjer rundt deg! Vi selger profesjonelle øreplugger som beskytter hørselen uten å ødelegge lytteopplevelsen.

For eksempel ACS Custom Pro 17, eller Alpine MusicSafePro øreplugger som fungerer som en volumkontroll ved at lyden dempes med variert dB. Du kan dermed nyte musikken som ellers uten at enkelte frekvenser blir borte, men med et lydnivå ørene dine tåler!

3) Bruk volumkontrollen – gi øret et pause

Mange av oss bruker musikk for å forsterke opplevelsene. Men å bruke øreproppene som fulgte med telefonen når du for eksempel løper på trafikkerte gater, kan fort føre til at du skrur volumet opp for å overdøve all støy rundt deg. Resultatet blir fort skadelig høyt for ørene dine.

La oss demonstrere Hearables som demper støyen fra omgivelsene uten å ta vekk musikkopplevelsen. Et eksempel er våre IQBuds BOOST.