Julegavetips for musikkelskeren

Rock, blues, hip hop, klassisk, visesang – hvem kan leve uten musikk? Slik velger du beste alternativ blant havet av hodetelefoner, ørepropper, hodetelefonforsterkere og strømmehøyttalere.

Musikk er en del av hverdagen til de fleste, men noen er mer entusiastiske enn andre. Er man da utstyrt med et dårlig sett hodetelefoner, kan det resultere i at man har mye høyere lyd enn nødvendig. Det kan i verste fall resultere i hørselsskader.

Hvis du kjenner noen som passer i denne kategorien, er et kvalitetsheadset en god investering. Ikke bare er det godt for hørselen – det vil også gi mye bedre lydgjengivelse. Her er våre favoritter.

Les også: – Verden åpnet seg på nytt med høreapparat

Design og lyd i ett med hodetelefoner

Selv om lyden selvfølgelig er det viktigste, skader det ikke at de ser godt ut, heller. Master & Dynamic har gjort denne kombinasjonen til sin livsoppgave. De har levert hodetelefoner, øretelefoner og lydtilbehør siden 2013, og er spesielt mye brukt i kreative arbeidsmiljøer grunnet den gode støykanselleringen.

Hodetelefonene MW65 er trådløse, og har aktiv støykansellering med to nivåer. I tillegg har de 40mm Beryllium-drivere, som gir deg en rik og varm lyd i hele 24 timer.

 

MW65 er trådløse hodetelefoner fra HØR.

MW65 er trådløse hodetelefoner med ekstremt god lydgjengivelse.

Men – med en prislapp på rundt 5000 kroner kan det være godt å ha noen budsjettvarianter. Jays Q-Seven-hodetelefonene har hele 20 timer med batteritid med aktiv støykansellering på, og sitter komfortabelt på ørene med myke puter på høreklokkene.

Urbanears har også en god kandidat i sin Pampas-modell. Den har ikke aktiv støyreduksjon, men gir deg likevel en fantastisk musikkopplevelse. Batteritiden er på 30 timer, så her får du mye musikklytting for pengene.

Ørepropper gir godlyden rett i øret

Skal du gi bort øreproppper, er det viktig å orientere seg godt. Her er det nemlig mange alternativer når det kommer til utseende og funksjonalitet! Fisk gjerne etter hva de liker best å ha på øret – følelsen av å sette i et par øreplugger er helt annerledes enn ørepropper med ramme, som du legger rundt øret. Det samme gjelder for ørepropper med og uten ledning.

Også her har Master & Dynamic et godt alternativ. Øreproppene MW07 er også trådløse, spiller like bra som de ser ut, og lar deg nyte musikk uten at du går glipp av innkommende telefoner. Øreproppene finner hverandre via induksjon, som gjør at andre trådløse enheter ikke forstyrrer signalet når de er på.

God lyd med ørepropper

Hodetelefonforsterker gir bedre musikkopplevelser

Er man glad i musikk, er sjansen stor for at de allerede har gode hodetelefoner. Men er den tilpasset deres  bruk? Hodetelefoner har nemlig ulik impedans, og trenger forsterkning dersom det er mer enn 40 ohm oppgitt.

Med det sagt er de fleste bærbare headset fra 10-50 ohm, som tilsier at man ikke trenger forsterker. Så fort det overstiger dette, kan det være nødvendig med en hodetelefonforsterker. 

De kan brukes både på farta og hjemme, og er som regel på størrelse med en USB-pinne. Du finner også stasjonære varianter, for deg som trenger eksklusiv lyd beregnet ordentlige lydanlegg hjemme.

Høyttalere for alle behov

Her snakker vi i all hovedsak om to varianter: Trådløse og stasjonære høyttalere. Til jul er det imidlertid vanligst å gå for de trådløse variantene, som er i et mer prisvennlig segment. Er du ute etter trådløse høyttalere til dine kjente, bør du først vite hva de trenger den til. Skal den brukes på ferietur, på badet mens de dusjer eller når de har fest? Når du vet det, er det enklere å finne riktig modell til rett pris.

Vifa City fra HØR med kvinne og mann.

Vifa City er den perfekte kompanjong for den som er glad i musikk og gode opplevelser i ett.

For den som trenger en høyttaler på farta, kan Vifa-serien by på gode musikkopplevelser. City er en rund og snerten høyttaler, som kobles til mobilen via Bluetooth. Her får du fantastisk lyd, og ikke minst stilrent og lekkert design. Denne kan også brukes i mindre rom, der du gjerne vil ha god lyd – for eksempel på badet eller soverommet.

Vil du virkelig dra til, kan du gå for Oslo-varianten. Ikke bare har den en minimalistisk og moderne utforming, den har også en naturtro gjengivelse av lyden. Komplett med et integrert håndtak kan du enkelt flytte rundt på den i ulike rom, og alltid ha god, stemningsfull lyd – uansett hvilken musikk du lytter til.

Har du funnet den perfekte gaven? Hvis ikke, stikk innom butikken vår på Byporten. Våre erfarne medarbeidere bistår deg gjerne.