Julegavetips for treningsentusiasten

Musikk og trening går hånd i hånd. Gi god lyd i julegave til familiens friskus, enten de foretrekker å løpe i naturen eller trene på studio.

Når man er på trening, er god lyd ofte en av de beste virkemidlene for å gjøre økten mer intens. Men også her er det flere ulike behov: Noen vil fjerne støy fra omgivelsene for å konsentrere seg om treningen, og andre vil høre alt som skjer rundt dem for bedre oversikt – for eksempel ute i trafikken. Så hvordan vet du hva som er best?

Les også: Vår julegaveguide til musikkelskeren

Hodetelefoner til den som trener på studio

Løfter man vekter eller driver med annen type styrketrening, er det viktig å velge hodetelefoner eller ørepropper uten ledning. Tenk også på at det må sitte godt under trening, da det gjerne er mange raske bevegelser. Det kan eksempelvis være gjeldende under høyintensitetsøkter.

Hodetelefoner er en favoritt hos mange, nettopp fordi det sitter godt på hodet og gir isolert lyd under trening. Velg gjerne en variant med støydemping, for å fjerne lydene fra omgivelsene rundt.

Nakke- eller hodebøyle til trening?

Det kan også være en idé å vurdere hodetelefoner med nakkebøyle – spesielt om du både driver med løpe- og styrketrening. Hodetelefoner med hodebøyle kan oppleves som massivt, og tar mer plass enn de smidige variantene som hviler bak nakken. Varianter med nakkebøyle veier også ofte mindre.

Hodetelefonene Aeropex Bone Conduction er perfekte for deg som driver med løping eller vektløfting. Denne varianten bruker nemlig Bone Conduction-teknologi for å overføre lyd, som vil si at viubrasjonene fra kinnbeinet ditt sendes direkte til øret. Det gir deg god bevissthet rundt omgivelsene, og ikke minst er du godt rustet om du trener ute – for disse hodetelefonene er vanntette.

Aeroplex Bone Conductor

Modellen Aeropex Bone Conductor gir god lyd, og hviler trygt bak nakken under treningsøkten.

JLab-modellen Fit Sport 3 er noen trådløse fitness-ørepropper, som sitter godt og har ledning. Den går også over øret, som gjør at den sitter godt selv når du er i konstant bevegelse. I tillegg tåler den både svette og regnsprut.

Headset til løpeentusiasten

Når du skal kjøpe hodetelefoner til den som liker studiotrening, er tre ting viktig:

Det spiller ingen rolle om man trener på studio eller hjemme – det er uansett en fordel at hodetelefonene eller øreproppene sitter godt på øret. Videre er det heller ikke behagelig at headsettet veier for mye. Det kan også være lurt å gå for en variant som har støydemping om vedkommende trener på helsestudio.

Libratone Track Air+ er helt trådløse, og gir deg en rik lydopplevelse på trening. Ikke bare kan du dempe lydene rundt deg opptil 30 desibel – du merker nesten ikke at du har de på. De veier nemlig kun 5,6 gram per propp, og er dermed den beste treningspartneren du kunne drømt om.

Libratone Track Air+ med hender på blå bakgrunn

Libratone Track Air+ er et godt valg for deg som liker løping eller sykling.

Øreplugger er lurt for friluftsentusiasten

Har du noen i familien eller vennekretsen som liker å gå på ski eller kjøre slalom? Eller kanskje noen som liker skating? Øreplugger sitter godt i øret, og passer selv når du har på deg hjelm.

RHA True Connect kombinerer trådløs kvalitetslyd med høy komfort.  De sitter godt i øret og har i tillegg Comply-propper, som gir ekstra isolasjon for støy. Disse er IP-sertifiserte med IPX5-standard, som gjør at de tåker litt vannsprut. Budsjettvarianten JBuds Air fra JLab Audio tåler også svette og vann, og kan brukes både til hverdags og trening.

Våre favoritter til trening