Hørselstest

Er du lei av å be folk om å gjenta seg, eller å ikke få med deg poenget? Hos Hør får du hørselstest på dagen, uten ventetid og henvisning.

Vi utfører også hørselstester for alle typer attester og søknader.

Pris: 1 100,-

Bestill time

Hørselstap påvirker flere og flere. I dag har nærmere én million nordmenn problemer med hørselen, og siden vi eksponeres for mer og høyere lyd enn tidligere vil antallet bare stige. Hvis du tror du er en av dem, kan det lønne seg å ta en hørselstest hos HØR.

Husk: Jo tidligere du får svaret, jo bedre er det. Hørselssystemet må nemlig stimuleres med lyd for å opprettholde taleforståelsen.

Hørselstest gjør det enklere å følge med

Audiografen vil først og fremst sjekke øregangene dine med et otoskop, for å se hvordan tilstanden til øregangen og trommehinnen. Vi kan også måle bevegeligheten til trommehinnen med et tympanometer. Vi bruker deretter et audiometer for å måle hørselen. Hørselstesten gjøres i et lydisolert rom, med hodetelefoner som er tilkoblet audiometeret.

Du får så presentert toner i ulik styrke og frekvens, på ett øre av gangen. Hver gang du hører noe signaliserer du dette til audiografen. På den måten ser vi hvor du slår ut på terskelen.

Ser vi at du har et hørselstap, vil vi også utføre en taletest. Her oppdager vi misforhold mellom hvor godt man hører, og hvor flink man er til å forstå ord. Du kan nemlig høre perfekt, men slite med å oppfatte ord. Det er fordi hjernen hører det som skjer, uten å forstå det.

Har du nedsatt hørsel vil et høreapparat bidra til å øke livskvaliteten.

Bestill hørselstest på en av våre HØR-avdelinger.

Ulike former for hørselstap

Når audiografen utfører en hørselstest, vil de notere alle resultater i et audiogram. Denne hørselskurven vil vise hvordan hørselstapet ditt ser ut visuelt.

Når vi snakker om hørselstap, snakker vi primært om fire ulike typer. Det er altså:

  • Diskanttap: Hørselstapet som rammer majoriteten. Gjør det vanskelig å oppfatte lyse toner, samt å høre hvem som snakker når det er mye støy. Dette påvirkes ofte av støy og alder.
  • Flatt tap: Kan skje fordi du har væske i mellomøret, eller av andre mekaniske årsaker. Her er hørselen like mye nedsatt i alle frekvensområder.
  • Bassengtap: Forårsakes av at hørselen er nedsatt i mellomområdet. Er ofte arvelig betinget, og gjør at det er vanskelig å oppfatte både talelyder og lyder fra omgivelsene.
  • Basstap: Den mest sjeldne formen for hørselstap. Gjør det vanskelig å oppfatte de dypeste tonene. Du kan også få en mild form for basstap når du for eksempel er forkjølet.

Dårlig hørsel kan øke risikoen for demens

Ikke bare påvirker dårlig hørsel hvordan du fremstår i det daglige liv. Det kan også ha alvorlige følger for fremtiden din. En internasjonal studie gjort av HUNT4 viser at personer som får hørselen svekket i 50–60 årene, har større risiko for å utvikle demens senere i livet. I tillegg vet vi at gjennomsnittstiden fra man mistenker at man har et hørselstap til man gjør noe med det, er på cirka ti år.

Studier viser også at en av de beste forebyggende tiltakene er å behandle hørseltapet ved å bruke et høreapparat.

Det er ingen grunn til å vente i nesten et tiår på noe som relativt enkelt kan gi deg en stor økning i livskvalitet. Ta kontakt med oss i dag for å se hvordan hørselen din er – det har så mye å si.

Bestill time online under, eller ring oss på telefon 23 89 87 15.

Kilder: Vi.no, Aldring og helse, Tv2


HØR avdelinger

HØR Ullevål Stadion, hovedavdeling 

Sognsveien 75 F (2 etasje)
0855 OSLO

Åpningstider:

Man – Fre: kl. 08 – 16
Drop in for høreapparat-service: 09-15 ( lunsj 11:30-12:00)

HØR Frogner, in-house hos Aleris Frogner

Frederik Stangsgt 11-13 ( 2 etasje)

0264 Oslo

Åpningstider:

Tirsdag og fredag: 09-15

 

Kontakt oss på:

Telefon 09 -15 : +47 23 89 87 15
E-post: audiograf@hoer.no

Vi lytter til ørene dine.