Personvern

1. Behandlingsansvar

Selskapets (HØR AS) Daglig Leder er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

Databehandlingsansvarlige er våre it-løsningsleverandører:

Dataene lagres i leverandørenes systemer i datasentral i Norge og dels i EU-land.

2. Hva er formålet?

Personopplysningene benyttes med følgende formål:

3. Hva er det rettslige grunnlaget?

Behandlingsgrunnlaget er å oppfylle en avtale med den registrerte etter at denne selv har registrert opplysningene og i det gitt sitt samtykke.

4. Hvilke personopplysninger behandles? 

Informasjonskapsler (cookies):

De aller fleste nettsider av i dag benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. Her finner du informasjon om hvordan vi bruker cookies på HØR.no

Ved å bruke HØR.no samtykker du i bruken av informasjonskapsler/cookies.

Følgende informasjonskapsler (Cookies) benyttes:

Woocommerce_cart_hash

Denne blir satt i din nettleser når du legger en vare i handlekurven. Den brukes for å kunne vite hvilke produkter du til enhver tid har i handlekurven. Denne slettes når du enten fjerner produktene som ligger i handlekurven, har fullført et salg, går ut av nettsiden eller lukker nettleseren, en såkalt session-basert cookie.

Woocommerce_items_in_cart

Denne blir satt i din nettleser så fort du legger ett eller flere produkter i handlekurven. Brukes for å ha oversikt over antall produkter i handlekurven. Denne slettes når du enten fjerner produktene som ligger i handlekurven, har fullført et salg, går ut av nettsiden eller lukker nettleseren, en såkalt session-basert cookie.

Wp_Woocommerce_session

Denne cookien inneholder en unik kode for hver kunde, slik at den vet hvor den skal finne handlekurv data i databasen for hver kunde. Dette er for at vi skal kunne vise rett handlekurv til riktig kunde. Ingen personlig informasjon lagres i denne cookien. Denne slettes når du går ut av nettsiden eller lukker nettleseren, en såkalt session-basert cookie.

 Google cookies:

Navn på cookie Varighet Beskrivelse
_ga 2 år Brukes for å skille mellom unike brukere og gjenkjenne returnerende brukere. Ikke mulig å identifisere enkeltpersoner, lagrer ikke personlige data.
_gid 24 timer Brukes for å skille mellom unike brukere og gjennkjenne returnerende brukere. Ikke mulig å identifisere enkeltpersoner, lagrer ikke personlige data.
_gat 10 minutter Benyttes til å begrense antall forespørsler i et gitt tidsrom.

 utmz

Denne ser hvor du kom fra (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du landet på våre sider. Vi bruker Google Analytics både internt på våre sider, men også i bannere og bilder. Derfor kan du av og til se to cookies som heter utmz.

utma

Denne holder styr på hvor mange ganger du har vært inne på våre sider, slik at vi kan se hvor mange brukere vi har som er inne for første gang og hvor mange som kommer innom våre sider oftere.

utmb og utmc

Disse holder styr på hvor lenge du befinner deg inne på våre sider, og hvor lenge besøket varer. Disse slettes når du forlater våre sider.

Om du ønsker å unngå informasjonskapsler kan du se på hjelpesiden for din nettleser hvordan du kan endre innstillinger for å oppnå dette. Vær oppmerksom på at du gjennom dette kan oppleve begrensninger i vår nettsides funksjonalitet.

Personopplysninger:

Når bruker ønsker nyheter, tilbud, kampanjer, o.l. oppgis og lagres, navn, epostadresse og evt. mobilnummer.

Ved kjøp i netthandel behandles og lagres: Navn, adresse, telefonnummer, epostadresse og passord. Du er selv ansvarlig for ikke å dele brukernavn og passord med andre.

Ved anmodning om kredittkjøp med faktura oppgis fødselsnummer (11 siffer), som benyttes ved kredittsjekk hos Leverandørens kredittpartner PaytEx (SwedBank). Opplysningene lagres ikke i leverandørens systemer.

Kredittkortopplysninger:

Ved kjøp i netthandel oppgir kjøper kredittkortopplysninger som brukes av Leverandørens kredittpartner PayEx (SwedBank) for å verifisere Kjøpers betaling via kredittkort.

IP-adresser:

Brukes for å sette opp en sikker dataforbindelse.

5. Hvor hentes opplysningene fra?

Personopplysningene oppgis av bruker gjennom kjøp i netthandel, eller på annen måte aktivt registrerer sine opplysninger for å delta i nyhetsbrev, eller andre aktiviteter som tilbys.

Persondata (personifisering av trafikkdata/navigasjonsdata lagres kun når bruker er innlogget eller handler i netthandelen, slik at brukeren aktivt har akseptert sin tilkjennegivelse.

6. Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Personopplysninger er frivillige så lenge man utelukkende søker informasjon på nettsiden. Når man melder seg på nyhetsbrev e.l, eller foretar kjøp i netthandel må personopplysninger oppgis.

7. Utleveres opplysningene til tredjeparter?

HØR verken selger, bytter eller videreformidler personopplysninger til tredjepart. Kun når myndighetene krever det vil vi videreformidle personopplysninger i henhold deres krav.

8. Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

Personopplysningene arkiveres i Norge eller et EU-land. Sletting utføres i henhold norsk lov.

Personopplysninger underlagt lov om Helsepersonell og/eller Journalforskriften lagres i Norge og er beskyttet i henhold til norske myndighetskrav. Disse opplysningene kan kun slettes i henhold til nevnte lov og forskrift.

9. Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?

HØR er et norsk selskap og følger norsk jurisdiksjon. Dette innebærer at du har rett til innsyn i du har gitt oss, som vi har registert og lagret. Du har også rett til å få disse slettet. Ref. Personopplysningsloven §§ 27 og 28.

10. Hvordan sikres opplysningene?

Opplysningene lagres av databehandler i henhold til norske og internasjonale standarder og prosedyrer vedr. krav til oppbevaring av denne type informasjon.

11. Kontaktinformasjon

HØR AS

Epost: kontakt@hør.no

Postadresse: Postboks 183, 0102 Oslo