Geirs erfaringer med hørsel- og tinnitusbehandling (TRT)

 

Bakgrunn og Utfordringer

Min bakgrunn er at jeg har over de siste par årene hatt redusert hørsel, som spesielt i sosiale sammenhenger ble en negativ faktor. I tillegg ble jeg veldig intolerant for lyder, slik at jeg i liten grad kunne delta på f.eks. spinning-klasser på et treningssenter. Den tredje faktoren var over det siste året fikk en økende tinnitus. Dette ble et handicap.

Hvorfor HØR?

Det som gjorde at jeg oppsøkte Hør, var at den normale retningen med fastlege, videre til spesialist og høresentral ville ta for lang tid. Det var 6 måneders ventetid for spesialt, ytterligere 6 måneder for høresentralen på sykehuset der jeg bor. Så jeg tok den private retningen via spesialist på Volvat inkl. MR, og så googlet jeg meg fram til Hør på Ullevål Stadium. Jeg valgte Hør fordi de hadde et komplett tilbud, ikke kun å selge et høreapparat, men også oppfølging etter valg av apparat, samt at jeg kunne få time dagen etter.

Erfaringer og behandling hos HØR

På Hør ble det ytterligere tester omkring hørsel, lydintoleranse og tinnitus. Basert på dette ble ulike høreapparat testet og valgt over en 2-ukers periode. Deretter startet jeg et 7 måneders program med oppfølging og finjustering og testing av apparat samt lydbilde. Jeg fikk av HØR dyp forståelse av hva hørselstap og tinnitus er, hvordan leve med det, og også hvordan påvirke dette i en positiv retning. Derfor bruker jeg nå høreapparatet hver dag, hele dagen.

Forbedret livskvalitet

Jeg har nå hatt høreapparat 18 måneder, jeg har ikke lenger et sosialt handicap av hørselstap, sosiale settinger fungerer bra, jeg går på konserter, lydintoleransen er betydelig forbedret, og min tinnitus er ikke lenger noe jeg tenker på.

Oppsummering og vurdering av HØR

Jeg opplever Hør som meget profesjonelle, fleksible, arbeider hele tiden for å utvikle- og forbedre seg – til pasientenes beste. Ullevål Stadium er også sentralt, med parkeringshus i bygget.

Isaks spaopplevelse med ørevask

 

 

Jeg likte hele prosessen. Det var veldig enkelt å bestille time selv via nettsiden deres. Selve behandlingen var en positiv opplevelse fra start til slutt. Det var veldig bra og betryggende at jeg fikk en forventningsavklaring og gjennomgang av prosedyren før du satt i gang. Det å lytte til musikk på headset er en helt ny opplevelse nå. For en som setter pris på god lyd kan en ørevask anbefales til alle. Det føltes som en spabehandling for ørene både underveis og i alle fall etterpå. Noen har manikyr og pedikyr som en velvære rutine. Jeg foretrekker ørevask fra nå av.

–  Isak 33

Høreapparater: Opplever verden som mer fargerik

Håkon Ueland - musiker og miljøterapeut

Det å få et høreapparat var som å gå fra en ensfarget verden til en variant med farger. Det var helt utrolig, forteller Håkon Rian Ueland. Les mer om Håkons erfaring med hørsel og høreapparter her