Formstøpte ørepropper

Har du behov for støypropper på jobb? Musikkpropper? Sovepropper? Jaktpropper? Vi har formstøpte propper til alle behov, med optimal komfort og perfekt passform. Få tatt formstøp av ørene dine, så hjelper vi deg med å bestille riktig type propper etter dine ønsker og behov.

For at vi skal kunne ta optimale formstøp av ørene dine, må ørene være rene og fri for ørevoks.
Les om vår ørevask her.

Formstøp av ørene koster
690,-

Se produkter under for priser på selve øreproppene.

Bestill time
musikkpropper konsertpropper

Musikk

Perfekt lydkvalitet med nøyaktig demping etter dine ønsker

Les mer og prisliste
monitorpropper musikerpropper in-ear in-ears

Monitor

Optimale ørepropper for den profesjonelle

Les mer og prisliste
sovepropper ørepropper natt

Sove

Små og komfortable propper for best mulig søvnkvalitet

Les mer og prisliste
jaktpropper skytepropper

Jakt og skyting

Trygge produkter for jegere og skyttere

Les mer og prisliste
ørepropper motorsykkel mc mcpropper mc-propper

Motor

Beskytter deg mot motorstøy og vindstøy

Les mer og prisliste
arbeodspropper industripropper støyende arbeidsplass ørebeskyttelse ørepropper

Arbeid

Støypropper som demper skadelig og forstyrrende støy i din arbeidshverdag

Les mer og prisliste

Kommunikasjon

Samband, bluetooth og kommunikasjonspropper med perfekt passform

Les mer og prisliste
badepropper svømmepropper

Bade og svømme

Perfekt lydkvalitet med nøyaktig demping etter dine ønsker

Les mer og prisliste

Propper til høreapparat

Propp produsert etter din øreavstøpning

Les mer

Formstøpte ørepropper

Har du noen gang tenkt over hvor mye støy du utsettes for på en dag? Eller hvor høy musikk det egentlig var på den rockekonserten du var på i helga? Blir du sliten av støyen på jobb eller har du en snorkende partner som forstyrrer søvnen din?

Hørsel er viktig sans for oss mennesker. Likevel er det mange som ikke beskytter hørselen eller tar vare på hørselen så godt som de burde. Hørsel handler om hvordan du forholder deg til alt og alle. Og den danner et grunnlag av hvem du er som person, i form av relasjoner og sanseopplevelser.

Hør tilbyr formstøpte ørepropper perfekt tilpasset dine ører til enhver anledning. Øreproppene kommer med filter med riktig dempningsgrad tilpasset dine behov for at du skal kunne ta vare på din hørsel. Med individuelt tilpassede ørepropper får du mulighet til å oppfatte og oppleve lyd uten å være bekymret for at noe kan være skadelig høyt.

Lurer du på hvilken ørepropp som passer best til deg? Våre erfarne audiografer kan hjelpe deg til å velge den varianten og den dempingen som egner seg best for deg. Bestill en time for å ta formstøp av ørene dine her.

Hvordan utføres et formstøp?

Audiografene på Hør vil først sjekke at øregangene dine er rene og friske. Har du ørevoks må øregangen vaskes først. Hos Hør kan du få utført profesjonell og effektiv ørevask slik at ørene dine er klare for å bli tatt formstøpning av. En slik profesjonell vask koster 690,-

Er du sikker på at du har ørevoks kan du bestille både ørevask og formstøp av ørene, slik er det satt av tid til at audiografen utfører begge delene på samme avtale. Er du usikker på om ørevask er nødvendig, sjekker audiografen dette når du kommer. Vi kan da utføre nødvendig ørevask, og du kan få en ny timeavtale for å få tatt formstøpet. 

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke utfører ørevask på kunder som har smerter i øret, kjent hull på trommehinnen eller sykdomsfølelse og/eller feber. Ørevask utføres heller ikke på tidligere opererte ører. Tidligere dren er ikke noe hinder for ørevask.

Steg 1

Audiografen setter en liten skumdott dypt inn i øregangen. Denne skumdotten beskytter trommehinnen og sørger for at avtrykksmassen fyller den delen av øregangen som er viktig for å få tatt en godt formstøp.

Steg 2

Vi bruker en to komponent silikonmasse som sprøytes inn i øregangen. Silikonmassen vil begynne å stivne, og etter noen minutter har den stivnet slik at den kan tas ut av øret. Når audiografen trekker formstøpet ut av øret, kommer også skumdotten med.

Å ta formstøp eller avstøp av ørene, som vi også kaller det, er helt ufarlig. Når du sitter med silikonmassen vil øregangen være helt tett, og hørselen din er da midlertidig redusert. Det kan være vanskelig å høre og snakke sammen med silikonmassen i, så de få minuttene denne bruker på å stivne bruker audiografen på å fylle ut bestilllingen din.

Steg 3

Resultatet av et slik formstøp blir en nøyaktig avstøpning av øregangen din. En perfekt anatomisk modell av din øregang. Denne modellen sendes til våre produsenter som produserer proppene akkurat slik du ønsker deg. Forventet leveringstid er 4-6 uker. Vi gjør oppmerksom på at leveringstid på In-ear monitors kan være noe lenger. 

Fordeler med formstøpte ørepropper

Formstøpte ørepropper vil være nøyaktig tilpasset dine ører og sørger for en kvalitetssikker og god støybeskyttelse for din hørsel. Det er mange gode grunner til at vi anbefaler formstøpte ørepropper:

1. Komfort

En formstøpt propp som passer din øregang helt nøyaktig. Riktig innsett vil sikre at proppen tetter øregangen helt perfekt. Er du usikker på riktig innsett vil våre erfarne audiografer gi deg opplæring i dette. Du kan også få håndtak på proppene for enkelt innsett og uttak.

Noen opplever at universale ørepropper presser, og oppleves store og ubehagelige. Du kan også oppleve at de ikke sitter skikkelig på plass og dermed sklir ut. Formstøpte ørepropper løser dette problemet med å være individuelt tilpasset akkurat ditt øre.

Proppene din vil være behagelige, og du kan ha de i ørene så lenge du ønsker. Alle propper er laget i mykt allergivennlig silikon materiale.

2. Riktig dempningsgrad

En formstøpt propp sørger for at det ikke blir noe luftrom eller noe lekkasje av luft. Universale ørepropper er derimot ikke tilpasset din øregang og kan sitte litt dårlig slik at skadelig støy kommer inn til trommehinnen.

Har du universale propper som tetter ørene helt, kan dette oppleves som for tett og ubehagelig. Du kan føle behov for å ta ut proppene og resultatet blir at du ikke har noen beskyttelse. Bruker du formstøpte propper vil dempingen på filteret alltid bli den reelle dempningen. Og du er alltid trygg og beskyttet mot skadelig støy.

3. Muligheten til å bytte støyfilter

En annen fordel med egne formstøpte propper, er at du kan kjøpe flere filter til samme propp. Velger du å kjøpe flere filter med forskjellig dempingsgrad, har du ørepropper som du kan bruke til forskjellige behov.

4. Varighet

Formstøpte propper kan du ha i mange år. Materialet er sterkt, og proppene holder seg lenge. Det er også enkelt å vaske proppene dine. Om du har ørepropper med filter, tar du ut filtret og vasker proppen med såpe og vann.

Du kan bestille ørepropper med snor. En snor er da festet fra propp til propp med riktig lengde tilpasset omkretsen på nakken din. Slik kan du ta de av deg uten å være redd for at du mister de. Du får også med et fint etui du kan oppbevare proppene dine i. Snor er tilvalg og koster 160,- pr sett.

5. “Re-make” på opptil to år gamle avtrykk

Hvis avtrykket ikke blir skadet under produksjon og produktet du bestiller er av samme størrelse eller mindre, kan det brukes på nytt i opptil to år etter at avtrykket ble tatt. Etter to år ønsker vi at du tar et nytt avtrykk, da øret kan forandre seg litt etter noen år. Et ferskt avstøp gir en perfekt ørepropp.

6. Fargevalg

Du kan selv velge hvilken farge du vil ha på dine formstøpte propper. Fargevalg er tilvalg og koster 50,- pr propp. Unntaket gjelder de aktive jaktproppene som leveres i rød farge til høyre øre, og blå farge til venstre øre. Standard leveres proppene i blankt gjennomsiktig utseende.

Sovepropper lages i et ekstra mykt materiale og fargeutvalget er begrenset til blank, rød, blå, grønn eller gul. Vår leverandør kan lage alle mulige fargekombinasjoner på musikkpropper, propper til jobb, kommunikasjon og på badepropper. Du kan i tillegg til farge på disse også velge glitter. Velger du forskjellige farger på øreproppene kan du enkelt se forskjell på høyre og venstre propp. Audiografen din vil vise og forklare deg fargemulighetene når du er her.

7. Kontaktinfo

På våre silikonpropper kan du få ønsket tekst. Tekst er tilvalg og koster 50,- pr propp. Du kan velge å ha navnet ditt eller telefonnummeret ditt. Slik er det lettere å finne de igjen hvis du mister de.

Å investere i gode formstøpte ørepropper er en investering for hørselen din. Å bruke propper med optimal lydkvalitet og passform vil sikre at du synes det er behagelig å bruke proppene. Og slik tar du vare på hørselen din best mulig uansett hvilke lyder og lydmiljø du befinner deg i.

8. Funksjonstest

Ørene forandrer seg hele livet. Når ørene forandrer seg kan øreproppene dine oppleves løse. Innset kan oppleves vanskelig fordi de ikke kommer skikkelig på plass. Blir øreproppene for løse kan de også falle ut. 

I tillegg kommer utfordringer med at dempningsgraden blir feil. Sitter ikke øreproppene helt optimalt vil det være en risiko for at proppene ikke demper riktig. Det kan bli rom for at luft passerer slik at ikke alle lydene bli dempet slik de skal. Har øreproppene dine filter som skal gi et definert nivå av dempning, kan dette nivået bli forandret hvis filteret blir skittent og slitt. 

Formstøpte propper kan du ha i mange år men slitasje på proppene er normalt. Faktorer som svette og varme vil føre til raskere slitasje på øreproppene. Slitasje kan etter hvert påvirke både komfort, passform og dempningsgrad. 

Hør tilbyr funksjonstest på alle typer ørepropper for å avdekke om de fungerer slik de skal. Vi utfører funksjonstest på alle typer ørepropper, uavhengig av produsent og alder på produktet. 

Er du usikker på om dine ørepropper virker som de skal, så anbefaler vi en funksjonstest for å avdekke om passform og dempningsgrad er riktig. Vi avdekker om du trenger nye propper, nye filtre, om proppene dine sitter og fungerer godt. 

Levetiden på formstøpte ørepropper fra Hør avhenger av bruk, slitasje og forandringer på ørene. Dette gir store individuelle variasjoner. En arbeidsgiver har behov for å sikre at alle ansatte har fungerende hørselsvern, og funksjonstest av ørepropper er derfor noe som gjerne kombineres med regelmessige hørselskontroller. 

Hvordan utføres funksjonstest?

HØRs audiografer tester høreterskler med og uten ørepropp i øret. Denne testen utføres i lyddempet rom. Audiografen får da ut kurver som viser dempningsgraden i Decibel over frekvensområdet. Slik avdekker audiografen om proppen sitter optimalt og om den gir riktig dempningsgrad. 

9. Garanti

Det er 2 års garanti på formstøpte ørepropper. Med garanti garanteres produktet fri for mangler i materialer og/eller produksjonsfeil. 

10. Reklamasjon

Opplever du feil eller mangler på ditt produkt kan du klage ved å benytte deg av den lovpålagte reklamasjonsretten. En reklamasjon skal skje innen rimelig tid etter feil er oppdaget. Reklamasjonstiden er ikke mindre enn 2 år og opp til 5 år.  

Saker som ikke dekkes av garanti eller reklamasjon: 

  • Bruksslitasje på produkt, kabler eller materiale. 
  • Feilbruk eller uforsiktig bruk. 
  • Produkter tette av ørevoks. 
  • Skader grunnet fuktighet. 
  • Endring av konstruksjon av uautorisert personell. 
  • Dårlig passform på grunn av forandring av ørets størrelse og/eller fasong. 
  • Produkter som er mistet eller stjålet. 

11. Klage på passform

Ved kjøp av formstøpte ørepropper gir vi 2 måneder klagefrist på passformen. Du er selv ansvarlig for å teste dine formstøpte ørepropper når de blir mottatt og ta kontakt dersom du føler noe kan være feil. 

Bestill time Til toppen

 

Musikk

– Perfekt lydkvalitet med nøyaktig demping etter dine ønsker og behov.

Fra Alta Soul – og bluesfestival i nord, til palmesus i sør. Fra Øyafestivalen til Roskilde. I løpet av en sommer kan det være opptil 150 både store og små festivaler i Norge. Festivalsommer er en kjent og kjær aktivitet for mange i Norge.

Kanskje planlegger du festivaldeltakelsen lenge i forkant? Eller det er russetiden som kommer for tur etter mange år med forventninger? I denne forberedelsesprosessen er det viktig å ikke glemme hørselen og ørene dine. Bestill deg en time hos Hør og invester i gode formstøpte ørepropper som beskytter ørene dine og gir deg optimal lydopplevelse.

En konsert med litt for høy lyd, kan faktisk være nok til at du vil kunne få en hørselsskade. Og har du først fått en støyskade er denne permanent. Derfor er det veldig viktig at du tar vare på hørselen din og unngår slike støyskader.

Opplever du piping eller susing i øret etter en konsert er dette tinnitus som oftest vil forsvinne etter hvert. Men opplever du vedvarende tinnitus anbefaler vi at du tar kontakt med våre spesialutdannende audiografer som er eksperter på tinnitus. Les mer om dette her.

Våre formstøpte ørepropper for optimal musikkopplevelse heter HIFI propper og fås med fire forskjellige filtermuligheter. Filteret som brukes heter ER og er anerkjent blant musikere og musikkfolk for å dempe lyden helt jevnt. Noe som ivaretar musikkopplevelsen helt optimalt. ER filter kan lett klikkes ut av proppene, slik at du enkelt kan rengjøre øreproppene eller skifte filter ut fra behov.

HIFI 10 dB

Disse proppene demper jevnt i bass og mellomfrekvens med dempingsgrad 10 decibel. I tillegg gir den ekstra beskyttelse mot de lyse tonene ved å dempe 15 decibel i det høyfrekvente området. HIFI 10 dB brukes ofte av sangere som ikke står så nært de andre musikerne og gir da nødvendig men lite demping.

HIFI 15 dB

Proppene demper jevnt 15 decibel i hele frekvensområdet. Denne proppen er det som absolutt er mest brukt som konsertpropper. Uavhengig om du går på konsert i ny og ned eller om du er en aktiv konsertgjenger er denne proppen å anbefale.

HIFI 25 dB

Her demper proppene jevnt 25 decibel i hele frekvensområdet. Dette gir mye demping, og er best egnet for de som utsetter seg for de kraftigste lydmiljøene. Er du trommeslager i et band eller skal være på russebuss, er denne proppen egnet for deg.

Tette filter

HIFI propper kan også bestilles med helt tette filter. Slik har du maksimal dempning av lyd i de situasjonene det kan være nødvendig.

BIEM monitor

Med HIFI propper med ER filter kan du også lett gjøre om dine musikkpropper til monitorpropper. En BIEM monitor er en 3,5 mm jack kablet monitorpropp som passer inn i filterfestet. Du klikker enkelt ut ER filteret og bytter det med BIEM monitoren. Slik har du både formstøpt monitorpropp og musikkpropp, og du kan veksle mellom disse ved et raskt bytte.

Prisliste Musikk

HIFI propp med ER filter, pr stkkr 960,-
HIFI propp med ER filter, 1 settkr 1920,-
HIFI propp uten ER filter, pr stkkr 660,-
1 stk ekstra ER filter (10, 15, 25 dB)kr 300,-
1 stk ekstra tett filterkr 180,-
BIEM monitorkr 1200,-
Tilvalg farge, pr proppkr 50,-
Tilvalg tekst, pr proppkr 50,-
Tilvalg snorkr 160,-
Bestill time Til toppen

Monitor

– Optimale monitorpropper for den profesjonelle

Vi fører formstøpte in-ear monitors fra ACS. Disse er spesialutviklet for å gi musikere, teknikere og produsenter de beste øreproppene. De finnes med forskjellige drivere etter forskjellig behov. Og du kan bestille monitorpropper med fra to drivere til fem drivere for optimal lydkvalitet i alle frekvenser.

Classic serien fra ACS er helt tette ørepropper, mens Ambient serien kommer med innebygd støyfilter. Støyfiltrene demper 17 dB og gir deg en miks av naturlig dempet lyd sammen med monitorlyden.

Alle ACS in-ear monitors inneholder de profesjonelle driverne fra Knowles og deres egne delefiltere sørger for at du hører musikken med optimal kvalitet og balanse. Proppene lages i myk silikon for optimal komfort.

Er du musiker som ønsker det beste for dine ører? Er du en programleder som ønsker optimale ørepropper? Uansett behov så har HØR de in-ear monitorproppene som fungerer for deg. Bestill time for formstøp av dine ører på en av våre HØR avdelinger nå.

Evoke 2 classic

Evoke2 har ikke bare en, men to balanserte armatur drivere med en punchy og lett bass som virkelig får deg til å føle musikken. Mellomtonene er myke og diskant er krystallklar og fremhevet, slik at du kan høre musikken din på en ren, pen og klar måte.

Evoke2 er det perfekt paret for nybegynnere, trommeslagere som spiller click-tracks og enklere bruk. Patentert lydteknologi.

Pris 3999,- for settet

VEKT610 g
DIMENSJONER31 × 21 × 9 cm
DRIVERE2x Knowles Wideband Balanced Armature Drivers
REKKEVIDDE40hz – 18Khz
IMPEDANCE27 ohms (1Khz)
KONTAKTStraight 3.5mm Gold-plated mini jack
KABELLENGDE1.3 meter
STØYREDUKSJONRundt 30 dB støyreduksjon av omgivelser
GARANTI/REKLAMASJON1 års garanti fra produsent og 2 års reklamasjonsrett ettersom bruk, vedlikehold og passform er avgjørende for produktets levetid og ytelse.
SERVICE OG REPARASJONDette produktet kan repareres dersom det er behov. Produsent dekker alle kostnader på feil på produkt og høyttalere innen garanti på 1 år og reklamasjonstiden på 2 år.

Engage classic

Engage er en varm og fyldig in-ear monitoring som sørger for et fyldig lydbilde med dempet diskant. Bassen er varm, rund og kraftig. Mellomtonene er punktlige og rike mens diskanten er myk, rund og dempet, slik at lyden ikke blir for skarp.

Engage passer utmerket for de som ikke har fokus på klare diskanter, men vil heller ha et varmere, dypere og fyldigere lydbilde. Utmerket for bassister, EDM-musikere, trommeslagere og personer som ikke vil ha et lyst og lett lydbilde.

Pris 5999,- for settet

VEKT610 g
DIMENSJONER31 × 21 × 9 cm
DRIVERE2x Knowles Balanced Armature Drivers: 1x Bass, 1x Mid/Treb
REKKEVIDDE20hz-20Khz
IMPEDANCE120 ohms (1Khz)
KONTAKTStraight 3.5mm Gold-plated mini jack
KABELLENGDE1.3 meter
STØYREDUKSJONRundt 30 dB støyreduksjon av omgivelser
GARANTI/REKLAMASJON1 års garanti fra produsent og 2 års reklamasjonsrett ettersom bruk, vedlikehold og passform er avgjørende for produktets levetid og ytelse.
SERVICE OG REPARASJONDette produktet kan repareres dersom det er behov. Produsent dekker alle kostnader på feil på produkt og høyttalere innen garanti på 1 år og reklamasjonstiden på 2 år.

Evolve classic

Evolve har et naturlig og nøyaktig lydbilde som lar deg høre musikk og mix slik den virkelig skal høres!

Evolve består av 3 lydelementer – en bass, en midttone og en diskant. Evolve har et lydbilde som leverer musikken din til et nytt nivå ved at du får fremhevet alle detaljer. Diskanten er ekstremt klar og tydelig, mellomtonene er rike og fyldige, mens bassen er en nøyaktig, punktlig og ikke overflødig.

Evolve passer utmerket for alle musikere, men spesielt vokalister, gitarister, synth/piano og de som ønsker å ha et lydbilde som er klart, skarpt og nøyaktig.

Pris 7999,- for settet

VEKT610 g
DIMENSJONER31 × 21 × 9 cm
INKLUDERT I PAKKENPersonlig presentasjonsboks, Oppbevaring, Revivo tørkeapparat, Ørevoksfjerner, Komfort krem, 3.5mm to 1/4" Step-up adapter og bruksanvisning.
DRIVERE3x Knowles Balanced Armature Drivers: 1x Bass, 1x Mid, 1x High
REKKEVIDDE20hz-20Khz
IMPEDANCE48 ohms (1Khz)
KONTAKTStraight 3.5mm Gold-plated mini jack
KABELLENGDE1.3 meter
STØYREDUKSJONRundt 30 dB støyreduksjon av omgivelser
GARANTI/REKLAMASJON1 års garanti fra produsent og 2 års reklamasjonsrett ettersom bruk, vedlikehold og passform er avgjørende for produktets levetid og ytelse.
SERVICE OG REPARASJONDette produktet kan repareres dersom det er behov. Produsent dekker alle kostnader på feil på produkt og høyttalere innen garanti på 1 år og reklamasjonstiden på 2 år.

Emotion classic

Emotion består av hele 5 lydelementer. En bass, to mellomtoner og to diskant!

Emotion har et eksplosivt, krystallklart og rikt lydbilde. Her får du ekstremt mye lyd for pengene. Bassen er fyldig, kraftfull og dyp, men ikke overflødig. Mellomtonene er svært fremhevet og punktlige, mens diskanten er svært klar, tydelig og fremhevende.

Emotion passer utmerket for de som er ekstremt kresne og ønsker det det beste lydbilde som passer alle lydsituasjoner og musikksjangre.

Pris 12999,- for settet

VEKT610 g
DIMENSJONER31 × 21 × 9 cm
INKLUDERT I PAKKENPersonlig presentasjonsboks, Oppbevaring, Revivo tørkeapparat, Ørevoksfjerner, Komfort krem, 3.5mm to 1/4" Step-up adapter og bruksanvisning.
DRIVERE5x Knowles Balanced Armature Drivers: 1x Bass, 2x Mid, 2x High
REKKEVIDDE20hz-20Khz
IMPEDANCE83 ohms (1Khz)
KONTAKTStraight 3.5mm Gold-plated mini jack
KABELLENGDE1.3 meter
STØYREDUKSJONRundt 30 dB støyreduksjon av omgivelser
GARANTI/REKLAMASJON1 års garanti fra produsent og 2 års reklamasjonsrett ettersom bruk, vedlikehold og passform er avgjørende for produktets levetid og ytelse.

Evoke 2 ambient

Evoke2 Ambient er perfekt for de med et lavt budsjett og som ønsker seg formstøpte in-ear monitors uten å tømme banken. Evoke2 har den samme teknologien, kabelsystemet og passformen som i de dyrere modellene, men til en lav pris.

Leveres med filter som gir medhør og støybeskyttelse.

Pris 4799,- for settet

VEKT610 g
DIMENSJONER31 × 21 × 9 cm
INKLUDERT I PAKKENPersonlig presentasjonsboks, Oppbevaring, Revivo tørkeapparat, Ørevoksfjerner, Komfort krem, 3.5mm to 1/4" Step-up adapter og bruksanvisning.
DRIVERE2x Knowles Wideband Balanced Armature Drivers
REKKEVIDDE40hz – 18Khz
IMPEDANCE27 ohms (1Khz)
KONTAKTStraight 3.5mm Gold-plated mini jack
KABELLENGDE1.3 meter
STØYREDUKSJONRundt 30 dB støyreduksjon av omgivelser
GARANTI/REKLAMASJON1 års garanti fra produsent og 2 års reklamasjonsrett ettersom bruk, vedlikehold og passform er avgjørende for produktets levetid og ytelse.

Engage ambient

Engage passer utmerket for deg som ønsker en engasjerende og dyp bass. Mellomtonene er veldefinerte og diskanten er myk, men uten harmonisk forvrengning. Engage er de perfekte in-ear monitorene for deg som er bassist, trommeslager, EDM musiker eller har et ønske om et varmt lydbilde med en dypere bass.

Pris 7299,- for settet

VEKT610 g
DIMENSJONER31 × 21 × 9 cm
DRIVERE2x Knowles Balanced Armature Drivers: 1x Bass, 1x Mid/Treb
REKKEVIDDE20hz-20Khz
IMPEDANCE120 ohms (1Khz)
KONTAKTStraight 3.5mm Gold-plated mini jack
KABELLENGDE1.3 meter
STØYREDUKSJONRundt 30 dB støyreduksjon av omgivelser
GARANTI/REKLAMASJON1 års garanti fra produsent og 2 års reklamasjonsrett ettersom bruk, vedlikehold og passform er avgjørende for produktets levetid og ytelse.

Evolve ambient

Evolve er den perfekte modellene for de som setter et perfekt lydbilde aller høyest. Evolve leverer en utrolig nøyaktig og veldefinert lyd som sørger for at du hører musikken på det aller beste.

Er du glad i et perfekt og nøyaktig lydbilde er Evolve den rette modellen for deg. Evolve passer alle musikere, men vi ser at vokalister, gitarister, produsenter og lydteknikere setter ekstra pris på disse.

Pris 9499,- for settet

VEKT610 g
DIMENSJONER31 × 21 × 9 cm
INKLUDERT I PAKKENPersonlig presentasjonsboks, Oppbevaring, Revivo tørkeapparat, Ørevoksfjerner, Komfort krem, 3.5mm to 1/4" Step-up adapter og bruksanvisning.
DRIVERE3x Knowles Balanced Armature Drivers: 1x Bass, 1x Mid, 1x High
REKKEVIDDE20hz-20Khz
IMPEDANCE48 ohms (1Khz)
KONTAKTStraight 3.5mm Gold-plated mini jack
KABELLENGDE1.3 meter
STØYREDUKSJONRundt 30 dB støyreduksjon av omgivelser
GARANTI/REKLAMASJON1 års garanti fra produsent og 2 års reklamasjonsrett ettersom bruk, vedlikehold og passform er avgjørende for produktets levetid og ytelse.

Emotion ambient

Emotion er kanskje dyr, men her får man absolutt alt in-ear monitors kan tilby av lyd, kvalitet og lytteropplevelse. Emotion er en fullpakket in-ear monitoring med hele 5 lydelementer.

Bassen er hardtslående og svært nøyaktig. Mellomtonene er svært detaljerte og lar deg høre ting du ikke har hørt før. Diskanten er så nøyaktig og klar at du får frysninger. Uansett hva du spiller av instrument, hører på av musikk eller produserer, så er Emotion en sikker vinner.

Pris 14799,- for settet

VEKT610 g
DIMENSJONER31 × 21 × 9 cm
INKLUDERT I PAKKENPersonlig presentasjonsboks, Oppbevaring, Revivo tørkeapparat, Ørevoksfjerner, Komfort krem, 3.5mm to 1/4" Step-up adapter og bruksanvisning.
DRIVERE5x Knowles Balanced Armature Drivers: 1x Bass, 2x Mid, 2x High
REKKEVIDDE20hz-20Khz
IMPEDANCE83 ohms (1Khz)
KONTAKTStraight 3.5mm Gold-plated mini jack
KABELLENGDE1.3 meter
STØYREDUKSJONRundt 30 dB støyreduksjon av omgivelser
GARANTI/REKLAMASJON1 års garanti fra produsent og 2 års reklamasjonsrett ettersom bruk, vedlikehold og passform er avgjørende for produktets levetid og ytelse.

Husk at du også har et rimelig alternativ ved at du kan kombinere dine formstøpte musikkpropper med en BIEM monitor. Les mer her.

Bestill time Til toppen

Sove

– Små og komfortable formstøpte ørepropper for best mulig søvnkvalitet

Det er mange som har utfordringer med søvn grunnet støy fra omgivelsene. Støy slik som snorking, trafikkstøy og støyende arbeid. Lyder fra andre i samme husstand, naboen som bråker eller flystøy. Dette går ofte igjen når kunder kommer til oss og skal ha sovepropper.

Med våre formstøpte sovepropper kan du oppleve en god natts søvn uten forstyrrelser. Slik slipper du å gjøre grep som å sove på sofaen, lydisolere soverommet, eller i verste flytte bosted. Proppene vil dempe maksimalt av hva propper kan dempe. I teorien er dette 40 dB, mens det reelt varierer litt fra person til person, innenfor 28-36 dB.

For at det ikke skal føles ubehagelig å sove med propp i øret, er den spesiallaget i et mykt silikon-materiale som gjør den komfortabel å sove med. Soveproppene er også produsert med en hul form som ikke presser på øret når du sover.

Du kan velge mellom fargene blank, blå, rød, gul og grønn på soveproppene, og om du ønsker telefonnummer eller mønster på proppene kan dette printes inn. De formstøpte soveproppene kommer i et fint neopren etui for trygg oppbevaring når du ikke bruker de. Farge og print er tilvalg.

 

Prisliste Sove

Sovepropp, pr stkkr 660,-
Sovepropper, 1 settkr 1320,-
Tilvalg farge, pr proppkr 50,-
Tilvalg tekst, pr proppkr 50,-
Bestill time Til toppen

Jakt og skyting

– Trygge produkter for jegere og skyttere

Ett geværskudd kan ha et lydnivå på godt over 120 dB, og er nok til å gi deg en varig hørselsskade. 80 dB er satt som øvrig grense for støynivå i arbeidslivet og samfunnet ellers.

Jo høyere lyden er, jo kortere tidsrom tåler du å bli utsatt for dette før det kan oppstå en skade. Det er derfor veldig viktig for din hørsel, at du bruker støybeskyttelse både på skytebanen og på jakt.

Jeger`n-aktivt hørselsvern

Jeger ’n er et aktivt hørselsvern som forsterker lydene rundt deg, mens impulslyder dempes ned til et maks utnivå på 80 dB. Dette kan komme til fordel når du ønsker å høre viltet før viltet hører deg. Geværskuddet blir dempet mens du beholder det naturlige lydbildet.

Jeger ’n leveres med mulighet for forskjellige lytteprogram og volumkontroll. I tillegg også telespole. Jaktproppene kan tilpasses din hørsel og få lagt inn den forsterkningen som du behøver relatert til dine høreterskler. For å få jaktproppene innstilt etter ditt hørselsbehov, må et ferskt audiogram sendes med bestillingen. Audiografene hos Hør tester gjerne hørselen din slik at jaktproppene dine gir deg optimal hørsel samt at de beskytter deg mot skadelig støy.

Har du normal hørsel er det ikke nødvendig med høreprøve. Da booker du tjenesten formstøp. Trenger du hørselstest og formstøp, må du huske å booke begge tjenestene. Ring oss, så hjelper vi deg slik at vi får satt av tid til både en hørselstest og til avstøpning av ørene.

Proppene kan også enkelt kobles tråløst opp til din jaktradio, slik at du kan høre all radiokommunikasjon i jaktproppene. Tilkoblingen skjer ved at du legger en liten halsslynge rundt halsen, lett skjult under din jaktdress. Slyngen har trådløs kommunikasjon til dine propper og fysisk kobling til din radio.

Der det ikke er utgang på monofonen, men ledning til plugg i øret, kan monofonen bygges om og vi lodder på en 3.5 mm hunn jackplugg så teleslyngen kan kobles på.

Jaktproppene leveres med rødt skall på høyre side og blått skall på venstre side. Ved utfordringer i forhold til allergi kan man bestille de i hvitt keramisk materiale. Proppene er CE godkjent etter normalene EN 352 –2 og EN 352 –7, hvilket betyr at de er godkjent til både jakt og til yrkespropper.

Skytepropper

Hvis du bare trenger et par robuste støypropper som demper godt under jakt eller trening, har vi også vanlige skytepropper. Skyteproppene er laget av mykt silikonmateriale, er uten filter og vil gi en demping på 28- 36 dB i hele frekvensområdet.

Skyteproppene kan lages med et håndtak slik at du enkelt får de inn og ut av ørene.

 

PRISLISTE JAKT OG SKYTING

Jeger`n Aktivt hørselsvernkr 6900,-
Jaktslynge i tilleggkr 790
Skytepropper (tette propper), pr settkr 1320,-
Bestill time Til toppen

Motor og MC

– Beskytter deg mot motorstøy og vindstøy

Kjører du mye med høy motorlyd? Om det er på vann eller vei, så har du da økt risiko for å pådra deg hørselsskade dersom du ikke bruker hørselsvern. Lydtrykknivået varierer i takt med farten. Vinden som passerer hjelmen under kjøring, kan også gi varig hørselsskade, om ikke forebyggende tiltak slik som støypropper, tas i bruk.

Uansett om du er ute med MC-en, snøskuteren, gokarten, speedbåten, konkurransebilen eller bare om du er på vift med kabrioleten, så anbefales det at du benytter hørselen din. Hos Hør kan du bestille støypropper til alle behov.

I Norge er den høyeste tillatte gjennomsnittsstøyen i løpet av en dag 80 dB. Kjører du da i 100 km/t i mer enn 15 minutter, risikerer du overbelastning på hørselen, som kan føre til hørselsskade. Ofte kjører man også lengre enn 15 minutter.

MC headsett

MC headsettet vårt er tette støypropper med stereo headsett. Mikrohøytalere i hver ørepropp gir ypperlig lyd selv når du er ute og kjører. MC-proppene har lav profil og vil ikke stikke ut av ørene eller komme i berøring med hjelmen.

Headsettet lages i et mykt behagelig silikonmateriale og fås i alle mulige farger. Også mulighet for handsfree på ledningen.

MC støypropper

Støypropper for MC kjøring eller tilsvarende er støypropper med filter som demper skadelig motorstøy og vindstøy. Likevel holder de de viktige lydene tydelige og hørbare slik at du alltid er en trygg trafikant.
MC-proppene er laget med en passform slik at komfortabelt ligger i ørene uten å komme i konflikt med hjelmen. Støyfilteret er lett å ta ut, slik at du enkelt kan rengjøre selve proppen med såpe og vann.

Tette støypropper

Ønsker du helt tette støypropper til bruk under hjelm, ordner vi dette også. Forskjellen på en tett MC-propp og en tett støypropp er størrelsen på håndtaket. MC-proppen vil ha et lite håndtak slik at de fint lar seg kombinere med hjelmbruk.

PRISLISTE MC OG MOTOR

MC Headsetkr 2800,-
MC støypropper med filter, pr settkr 1920,-
1 stk ekstra filterkr 300,-
Tette støypropper, pr settkr 1320,-
Tilvalg farge, pr proppkr 50,-
Tilvalg tekst, pr proppkr 50,-
Tilvalg snorkr 160,-
Bestill time Til toppen

Arbeid og industri

– Støypropper som demper skadelig og forstyrrende støy i din arbeidshverdag

Støyende arbeidsmiljø kan være skadelig for hørselen din i tillegg til at det sliter deg ut. Maskiner, apparater og alarmer som bråker. Dårlig akustiske tilrettelagte rom med mange mennesker som støyer. I alle slike situasjoner er det viktig med god beskyttelse.

I din arbeidshverdag trenger du å beskytte deg mot skadelig støy, dempe ubehagelig støy samtidig som du skal høre tale, oppfatte beskjeder og alarmer.

Våre profesjonelle yrkespropper er laget for deg som jobber i støy, og som trenger robuste men behagelige hørselsvern. Støyproppene har forskjellige filtre som sørger for riktig dempningsgrad etter dine behov. Slik beskytter du deg mot støyen samtidig som du oppfatter all viktig lyd.

Filtervarianter:
– Work Alpha (Svart/Sølv) – SNR 27 dB
– Work I (Hvit filter) – SNR 27 dB
– Work II (Sølv filter) – SNR 25 dB
– Work III (Blå filter) – SNR 20 dB.

Både Work Alpha og Work I demper gjennomsnittlig 27 dB. Men forskjellen her er at Work Alpha demper mere i bassfrekvensene.

Opplys din audiograf om din arbeidshverdag når du bestiller støypropper, slik at filteret kan bli best mulig tilpasset dine behov. Jobber du i industri, er du tannlege, jobber du i skole eller barnehage? Dette er viktig informasjon for din audiograf for å kunne tilby de best egnede proppene for deg.

Mange arbeidsgivere dekker formstøpte ørepropper for sine ansatte. Sjekk med arbeidsgiveren din om dette gjelder for deg. Gjelder det tegning av bedriftsavtale? Send en henvendelse til Daglig leder Hør Janne Hallset Mykkelbost på mail janne@hoer.no.

Work støypropp ink filter, pr settkr 1920,-
1 stk ekstra filter Work Alpha (Svart/Sølv) – SNR 27 dBkr 300,-
1 stk ekstra filter Work I (Hvit filter) – SNR 27 dBkr 300,-
1 stk ekstra filter Work II (Sølv filter) – SNR 25 dBkr 300,-
1 stk ekstra filter Work III (Blå filter) – SNR 20 dBkr 300,-
1 stk ekstra filter Work tettkr 180,-
Tett støypropp uten filter, pr settkr 1320,-
Tilvalg farge, pr proppkr 50,-
Tilvalg tekst, pr proppkr 50,-
Tilvalg snorkr 160,-
Bestill time Til toppen

Kommunikasjon og samband

Trenger du en ørepropp som er tilpasset et sambandssystem? Om det så er til utelivsbransjen, politi, fotballdommer, konsertarrangør, ambulanse, røde kors eller hva det enn måtte være. Vi kan ta formstøp av øret ditt og lage dette til deg.

Trenger du en standard blåtann propp som er spesialstøpt øret ditt slik at du slipper at den sklir og ikke holder seg på plass? Vi har spesialstøpte blåtannpropper og du kan velge hvilket øre du vil ha bruke som kommunikasjonsøre.

Alle samband og kommunikasjonspropper kan lages som tette propper, eller de kan ha alle varianter av Work-filter. Ønsker du å ha naturlig tilførsel av lyd kan vi også produsere slike propper med en ventilasjonskanal som slipper inn naturlig lyd.

Kanskje har du sett deg lei på standard propper fra butikken eller de som følger med telefonen. Proppene oppleves for store, de sklir og faller lett ut. Det finnes mange forskjellige ører og det er derfor vanskelig å få standard propper til å sitte godt på alle sammen. Vi kan støpe sleeves til dine standard ørepropper slik at de sitter perfekt i øret. Da alle ører og øreganger varierer i fasong og størrelse vil alltid vår leverandør vurdere om det vil være plass til både propper og sleeves i dine øreganger før en eventuell produksjon settes i gang. Dette er med å sikre god komfort på det ferdige produktet. 

Vår leverandør har støpeformer for en del standard sambandssystem og standard ørepropper. Audiografene våre undersøker når de tar avstøpning av deg om leverandøren har støpeform eller om du må sende inn samband eller ørepropp sammen med formstøpet.

PRISLISTE KOMMUNIKASJON OG SAMBAND

Sambandspropp, pr stk kr 960,-
Sleeve, pr stkkr 960,-
Bluetoothpropp ink bluetooth-enhet, pr stkkr 2220,-
1 stk filter til sambandspropp/ sleeve/bluetoothpropp (mulig hvis plass)kr 300,-
Tilvalg farge, pr proppkr 50,-
Tilvalg tekst, pr proppkr 50,-
Bestill time Til toppen

Bade og svømme

– Helt tette ørepropper som sikrer tørre ører

Beskytt ørene dine når du bader, svømmer eller dusjer. Har du ørebetennelse, preferert trommehinne, dren, er nyoperert eller bare synes det er ubehagelig å få vann i ørene? Da har vi løsningen for deg.

Badeproppen blir laget i et mykt silikonmaterialet, og er spesialutviklet til deg som er mye i vann. Badeproppen blir for eksempel benyttet mye av konkurranse – og aktive svømmere for maksimal komfort og fokus under trening eller konkurranse.

Badeproppen er laget slik at den dekker hele øremuslingen godt, og forhindrer vann eller bakterier å komme inn i øregangen. Proppene er produsert med et materiale som flyter, slik at de ikke synker om de kommer i vannet. De har også et lite håndtak på proppen slik at det blir enklere å ta ut proppen.

Du kan få badeproppen i ønsket farge og det er mulighet for inngravering av mobilnummer eller navn. Badeproppene leveres i et fint etui slik at du har trygg oppbevaring av de når de ikke er i bruk.

 

Prisliste Bade og svømme

Badepropp, pr stkkr 660,-
Badepropper, 1 settkr 1320,-
Tilvalg farge, pr proppkr 50,-
Tilvalg tekst, pr proppkr 50,-
Bestill time Til toppen

Propper til høreapparat

Bruker du høreapparat, men sliter med innsett eller at apparatet sklir ut? Er det mye piping fra høreapparatet, eller kanskje du opplever litt lite effekt fra det? Da kan en øreavstøpning være løsningen. Slik får du  formstøpte ørepropper som passer perfekt til dine ører.

Med en propp produsert etter din øreavstøpning, vil innsett gå lett og apparatet vil sitte bedre på plass gjennom hele dagen. Proppen vil hindre lekkasje av luft og forsterkning, slik at du unngår den plagsomme pipingen.

Audiografen bestiller den formstøpte proppen med riktig ventileringsgrad i forhold til ditt forsterkningsbehov. Det betyr at vi har bedre kontroll på hva som føres inn til trommehinnen av forsterkning fra høreapparatet iforhold til når du bruker en standard dome.

Formstøpte ørepropper er også egnet for deg som er allergisk mot standardpropper for høreapparater. Ørepropper kan produseres i mykt eller hardt materiale. De kan også lages i termomateriale, som betyr at de er harde når de er kalde, og blir litt myke når de blir kroppstemperert. Proppene kan også produseres med keramisk lakk, titanbelegg eller gullbelegg.

Prisen på høreapparatpropper varierer i forhold til hvilken modell, hvilket materiale og hvilken leverandør. Bestill en time hos våre audiografer for å høre hvilke propper som egner seg for deg, din hørsel og dine høreapparater.

Bestill time Til toppen

Eksperter innen ørehelse og hørsel - helt uten ventetid