Høreapparat bidrar til bedre sosialt liv og livskvalitet

Det å ha redusert hørsel på grunn av hørselslitasje kan ramme oss alle. I dag er vi så heldige at det finnes mange spennende produkter som kan gi oss hverdagen tilbake!

Redusert hørsel

Hva er redusert hørsel og hvordan virker det? Mekanisk hørselstap kan for eksempel være et brudd i ørebenskjeden som kan gi flat nedsatt hørsel på de ene eller begge ørene. En annen variant er nevrogent hørselstap eller hørselsslitasje, som enklest kan sammenliknes med et syn som blir dårligere med årene.

Ser du dårlig, så hjelper optikeren deg med å finne riktig brille. Hører du dårlig, så hjelper audiografen deg med å finne riktig høreapparat – vanskeligere er det ikke!

Tenk deg om

Opplever du at du sliter med å forstå hva passasjerene dine sier når dere kjører bil? Sliter du med å få med deg alle kommentarene i personalmøtene på jobben? Eller kanskje musikklytting ikke gir deg like mye ”ståpels” som tidligere? Vi har høreapparat for deg som vil være mer tilstede i livet ditt uten at du ser annerledes ut enn du ellers gjør.

Ingen reagerer på at man må begynne å bruke briller. Optikerne hjelper personer med nedsatt syn med å se bedre. Våre audiografer hjelper deg med en vel så viktig funksjon, å få en bedre livskvalitet og et bedre sosialt liv – for deg og de rundt deg. Et høreapparat gjør en viktig funksjon for deg – kanskje den viktigste av alle. Det tar deg inn i det som skjer rundt deg igjen og gir deg livet tilbake! Vi har høreapparat som knapt er synlige, og er du av typen som liker å synes, så har vi også apparat i knallfarger!

Oticon Opn – Hva oppnår du?

Høreapparatet Oticon Opn forbedrer evnen til å forstå tale selv i utfordrende omgivelser. Du må dermed anstrenge deg mye mindre for å få med deg det som blir sagt, selv om lyden kommer fra mange steder. Fokuser på det som er viktig for deg og skift fokus hvis du ønsker det. Opn er så rask at den kan fjerne støyen som omgir deg og samtidig gi tilgang til alle talere rundt deg. Faktisk er den 50 ganger raskere enn den forrige generasjonen og analyserer omgivelsene mer enn 100 ganger per sekund for å skille tale fra støy! Å se på TV, lytte til musikk, se film og videochatte blir dermed enklere enn noen gang tidligere. ON-appen lar deg justere volum, bytte programmer og sjekke batterinivå med bare et lett trykk med fingeren. Det finnes til og med en praktisk “finn mitt høreapparat”-funksjon, noe som er kjekt for enkelte…

Starkey Halo – Made for iphone

Starkey er en annen av våre leverandører. Deres Made for iPhone® Hearing Aids og den bruker-vennlige TruLink® Hearing Control-appen er utviklet spesielt for bruk med iPhone, iPad®, iPod touch® og Apple Watch®. Sammen er Halo og TruLink utviklet for at du skal kunne streame telefonsamtaler, musikk og mye mer direkte fra din iPhone til høreapparatet ditt med klar og tydelig lyd.

Det første steget er å gjennomføre en enkel hørselstest for å finne ut om det er behov for et høreapparat. Audiografene hos HØR er spesialister på hørsel og hørselshjelpemidler. HØR tilbyr hørselstest med veiledning, tilpasning og kontroll av høreapparat. Bestill time enten til deg selv, en venn eller til en i familien ved å trykke her.