Høreapparater

Når du skal gå til anskaffelse av ditt første høreapparat, kan det føles overveldende. Heldigvis er det enklere enn du tror å få hjelpen du trenger.

Bestill time

Hva er egentlig et høreapparat?

Tidligere var høreapparater ofte kjent som en enkel lydforsterker. I tillegg var det verken diskret eller praktisk utformet. Heldigvis er det mye som har skjedd siden den tid, både med teknologien og utseendet. I dag er høreapparatene digitale, og sitter i eller bak øret. De har gått fra å være en merkbar del av hverdagen din, til å bli en fast følgesvenn du knapt merker eller ser. Alt den gjør er å gi deg bedre hørsel.

Utseendet på høreapparatene er ikke det eneste som har endret seg. Innovativ teknologi har gjort at de kommer med flere ulike funksjoner, slik at du kan justere lyden etter hvor du befinner deg. Det betyr at du endelig hører alt som skjer rundt deg – enten du er på kino, i middagsselskap eller på kurs. Kom til hørselstest hos HØR, og sjekk om du har et hørselstap.  

Hvordan fungerer et høreapparat?

Dagens høreapparater består av hele fire komponenter, som avhenger av hverandre for å fungere optimalt. Ny teknologi gjør at høreapparatene reduserer bakgrunnsstøyen, og dermed forsterker lydene du vil og bør høre. Det består av følgende deler:

  • Mikrofon: Fanger opp lyd
  • Forsterker: Gjør lyden høyere
  • Receiver: Sender lyden inn i øret
  • Batteri: Gir strøm

Alle høreapparater i dag har disse fire komponentene. Likevel er det stor variasjon fra modell til modell. Teknologien i høreapparatene endrer seg fortløpende, og nettopp derfor er det flere som velger å gå til private aktører. Det er kortere ventetid, rask og god oppfølging og du får en helhetlig kundereise. Ikke minst får du hjelp av dyktige audiografer -dette er noen av de største fordelene med å velge høreapparat fra HØR. Les også: – Verden åpnet seg på nytt med høreapparat

Hvordan få et høreapparat?

Først og fremst bør du sjekke hvordan det står til med hørselen din, og det kan en audiograf hjelpe deg med. Audiografer er eksperter på hørsel, og jobber med utredning og rehabilitering av mennesker med hørselsproblemer. En audiograf er utdannet innen audiologi, og har en Bachelor i dette faget. Ved å ta en hørselstest hos HØR avdekker de hvorvidt du har et hørselstap, og finner riktig behandling og høreapparat til deg. Dersom du har andre problemer med hørselen – for eksempel tinnitus – kan vi bistå deg med behandling for dette også.

Hvordan få riktig høreapparat?

Ved å gå til konsultasjon kan audiografene avdekke ditt konkrete behov, slik at du får et høreapparat som er skreddersydd din hørsel. Høreapparat er en stor investering uansett hvilket budsjett du har, og nettopp derfor bør du være hundre prosent sikker før du bestemmer deg for en modell. HØR lar deg også teste ut høreapparat. Du kan nemlig ha de med hjem på hjemlån før de bestemmer seg for kjøp. Vi tilbyr også nedbetalingsordninger via SVEA Finans, for de som ønsker å dele opp utgiften på valgfri varighet fra 6 – 36 måneder.

Våre dyktige audiografer gir deg raskt svar på hvorvidt du har et hørselstap, og du slipper å stå i kø for å få behandling. Du får resultatet rett etter å ha tatt en hørselstest, før vi hjelper deg med å velge apparat etter ditt budsjett. Deretter vil audiografen programmere og finjustere høreapparatet etter behov og lydpreferanse. Audiografene vil også vise deg hvordan du bruker og vedlikeholder høreapparatet. Husk at HØR har høreapparater for alle behov og budsjetter – vi hjelper deg med å velge riktig modell.

Hva med garantitid?

Alle høreapparat fra HØR har en garantitid på to år, med gratis reparasjon inkludert. Dersom reparasjon ikke er mulig kan hele innmaten byttes ut. HØR tilbyr også oppfølgingspakker for 1100 kroner, der du får tre konsultasjoner i løpet av ett år. Dette gjelder for det første året, og anbefales som tillegg for deg som aldri har brukt høreapparat før. Det tar tid å venne seg til å bruke et høreapparat, og her kan audiografen hjelpe deg med både fininnstilling og tips for tilvenning.

Hvordan ta vare på høreapparatet?

Det er ikke mye som skal til for å holde høreapparatet i perfekt stand. Følg disse enkle kjørereglene til vanlig, så bør det holde seg i lang tid:

  • Ikke bruk høreapparatet når du tar på sminke, parfyme, hårspray, solkrem eller aftershave
  • Bare rens høreapparatet med en myk klut, papir eller renseutstyr
  • Legg høreapparatene på et kjølig og tørt sted når de ikke brukes

Når det kommer til rens av receiverslange eller receiverdome, bør du kun bruke en fuktig klut. Snakk gjerne med audiografen for å få en demonstrasjon av hvordan det gjøres. Det kan også være lurt å ta med høreapparatet til audiografen din minst en gang i året, for å sjekke at alt er som det skal. Kilde: Resound

Vi lytter til ørene dine.