Time hos audiograf

Enten du trenger justering av dine gamle høreapparat eller tilpasning av nye høreapparat. Enten du trenger rådgivning om bruken av høreapparatene eller informasjon om hva som er mulighetene. HØR er Norges største private kompetansekjede innen hørsel. Og våre audiografer er alltid klare for å hjelpe deg med dine behov.

Pris: 1 400,-

Bestill time

Når du har gått til anskaffelse av et høreapparat, er det viktig at du har god kunnskap om bruk, betjening og vedlikehold. Høreapparatene må være tilpasset dine behov og ønsker for lydforsterkning. Det er svært viktig med tett oppfølging for å sikre at høreapparatene fungerer optimalt og gir deg den hørselsfunksjonen som du ønsker deg. Hørselen vil forandre seg med tiden, og høreapparatene må justeres deretter.

Audiografene våre hjelper deg med alt du trenger for å ha god nytteverdi av høreapparatene dine, som for eksempel:

 • Justering av lyden i høreapparatet
 • Ny tilpasning med feedbackkalibrering
 • Programmering av flere lytteprogram
 • Real ear measurement måling
 • Service, rens og reparasjon av høreapparatene
 • Utprøving og hjemlån av nye høreapparater
 • Kjøp av nye høreapparater
 • Opplæring i bruk og vedlikehold
 • Tilkobling til andre hørselshjelpemidler eller enheter
 • Fjernjustering av lyden
 • Videosamtaler

Det spiller ingen rolle om høreapparatet ikke er kjøpt hos oss. Audiografene hos HØR hjelper deg, uansett. Les også vår nyttige artikkel med tips til et velfungerende høreapparat.

HØR har to avdelinger i Oslo, hovedavdelingen HØR Ullevål Stadion og en in-house HØR avdeling hos Aleris på Frogner. I tillegg har vi HØR Trondheim i Max-bygget i Tempevegen og HØR Sandefjord i Sandefjord Helsepark. Har du lang reisevei, eller ikke har mulighet til å komme til våre klinikker? Husk at vi også tilbyr fjernjustering av høreapparater og videosamtaler for opplæring i bruk og vedlikehold.

En time hos audiograf kan gi mye

Når du møter opp til konsultasjon, tar vi en prat for å finne ut hva du liker eller misliker med lyden du har i høreapparatet ditt i dag. Deretter vil vi justere lyden for å gi deg riktig lydnivå og lydbilde. Er det situasjoner der høreapparatene ikke fungerer optimalt? Da kan det lønne seg å legge inn et spesial program for disse situasjonene.

HØR-audiografene kan også verifisere lyden med REM-utstyr. Det står for Real Ear Measurement, som lar oss fysisk måle lyden ved trommehinna. Testen gir audiografene en eksakt fysisk tilbakemelding på hva lydnivået ditt ligger på.

Er det lenge å vente på time hos audiograf i det offentlige? Trenger du opplæring for å bruke høreapparatene riktig? Det kan vi hjelpe deg med hos HØR. En audiografs oppgave er å hjelpe mennesker med alle typer hørselsproblemer. Slik at du kan fungere bedre i hverdagen og i livet generelt. Hos oss trenger du ikke henvisning og vi har ikke ventelister.

Ved alle våre klinikker har vi audiograf som tilbyr drop-in-service på høreapparatene. Se våre åpningstider for drop in for våre klinikker her.

Time hos audiograf

Trenger du andre hørselshjelpemidler?

En time hos audiograf kan også avdekke andre behov. Kanskje det er behov for å strømme lyden direkte fra mobilen til høreapparatet? Kanskje burde du ha videre oppfølging i bruk av utstyr eller lyttetrening av en audiopedagog? Visste du forresten at du kan strømme lyden fra TV-en rett til høreapparatet? Våre audiografer gir deg de beste tipsene for å gjøre hverdagen din litt enklere, uansett behov.

Audiografene våre har lager med utlånsutstyr. Vi fører høreapparater og tilbehør fra alle de store høreapparatleverandørene. Slik kan du få tilpasset tilbehør du er nysgjerrig på og få det med deg hjem på prøve. Vi hjelper deg gjerne.

De aller fleste med nedsatt hørsel vil bli godt hjulpet med høreapparater. Dette er audiografens spisskompetanse, og noe kun audiografer er utdannet til å utføre. Den tekniske delen av arbeidet danner grunnlaget for at tale og hverdagslyder igjen skal nå hjernen til brukeren. Det er viktig å bruke høreapparatene for å få best mulig stimulering av hørselssenteret i hjernen. Få maksimalt ut av høreapparatet ditt med en time hos audiograf på HØR.

Hørsel og demens

Hørselen vil reduseres med alder uansett hvilke tiltak du gjør. Men dersom du ikke tar tak i hørselsproblemene så tidlig som mulig, vil evnen til å tolke og forstå også reduseres fortere. Dette er fordi en ikke vedlikeholder og stimulerer hjernens evne til å tolke lyd godt nok.

Hørselstap er ofte en av årsakene til demensproblematikk. Hjernen er vant til å lytte og skille ut relevante lyder. Ny forskning viser at ubehandlet hørseltap er den ene faktoren som medfører størst risiko for utvikling av demens. Les mer om hørsel og demensproblematikk her. Eller bestill en time hos audiograf hos HØR for å få mer informasjon om hørsel, hjerne og høreapparat.

Kilder: audiografutdannelsen,

Eksperter innen ørehelse og hørsel - helt uten ventetid