Tinnitus – Utredning og behandling

Opplever du piping i ett øre, eller begge? Våre audiografer tilbyr den anerkjente TRT-behandlingen, som har redusert plagegraden hos hele 80 prosent av de som har benyttet seg av tilbudet. Denne tjenesten er kun tilgjengelig på vår hovedavdeling HØR Ullevål Stadion.

Pris: 1900,-

Bestill time

Opplever du piping i ett øre, eller begge? Suser det eller piper det i ørene? Alt av lyd som du hører som ikke kommer utenfra defineres som tinnitus. Våre audiografer tilbyr den anerkjente TRT-behandlingen, som har redusert plagegraden hos hele 80 prosent av de som har benyttet seg av tilbudet.

Tinnitus, også kjent som øresus, er et vanlig problem i Norge. Folkehelseinstituttet kunne i 2015 avdekke at hver sjette mann og kvinne sliter med tinnitus. Tilstanden er et symptom på dysfunksjon i hørselssystemet, og beskrives av mange som «ringing i ørene».

HØR tilbyr behandling for øresus hos erfarne audiografer med spesialkompetanse. Vi benytter oss av den anerkjente TRT-behandlingsmetoden, som står for Tinnitus Retraining Therapy. Hele 80 prosent av de som har benyttet seg av behandlingen har oppnådd stor reduksjon i plagegrad – er det på tide å sjekke om det er noe for deg?

Slik fungerer TRT-behandlingen

Du har sikkert opplevd å ha fått øresus etter en konsert med høy musikk. I etterkant blir susingen som regel borte av seg selv. Det skyldes en naturlig prosess kalt habituering, der sanseinntrykk avtar gradvis over tid. Denne naturlige prosessen stimuleres ved en TRT-behandling.

Behandlingen starter med en samtale hos en av våre audiografer, der det fylles ut et kartleggingsskjema. Deretter utfører vi en høyfrekvent hørselstest og foretar en tinnitus- / øresusmatching. Vi avdekker ubehagsterskelen ved å se om du oppfatter lyden riktig fra den entrer øret og inn til hjernen. Kartleggingen avdekker også om du har nedsatt hørsel.

Når kartleggingen er gjort, vil vi legge opp en individuell behandlingsplan for deg. Dette består av veiledende rådgivning og bruk av hjelpemidler med lydstimulering, samt tilpasning og oppfølgingskontroller.

Hvordan går vi frem for å skape bedring?

Forskning viser at hele 80 prosent som prøver TRT-behandlingen opplever bedring. Hvis vi ser at det er behov for å jobbe med å senke uroen ytterligere, samkjører vi behandlingen med en audiopedagog fra dag én.

HØR er samlokalisert og samarbeider med audiopedagoger. Det kan gi behandlingen en enda raskere effekt, og er derfor ofte anbefalt som en tilleggstjeneste.

Bestill time hos oss i dag, og få avdekket hvorvidt du sliter med tinnitus. Våre audiografer hjelper deg gjerne med å sette opp en spesialtilpasset behandlingsplan, skreddersydd dine behov.

Kilder: FolkehelseinstituttetStore norske leksikon, Dagens medisin 

Denne tjenesten tilbys på

Hør Ullevål Stadion
Sognsveien 75 F (2 etasje)
0855 OSLO

Gratis sømløs og enkel kundeparkering i 1 time i Ullevaal stadion P-Hus rett under klinikken.

Åpningstider

Man – Fre: kl. 08 – 16
Drop in for høreapparat-service: 09-15 ( lunsj 11:30-12:00)

Kontakt

Telefon 09 – 15: +47 23 89 87 15
E-post: audiograf@hoer.no

Vi lytter til ørene dine.